Menu

روانشناسی تخصصی

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مطالب تخصصی ویژه روانشناسان و مشاوران

چرا زن و شوهرها گاهی حرف هم را نمی فهمند؟

شناخت الگوهای ذهنی مقدمه ای بر داشتن رابطه زناشویی موثر است

مرکز مشاوره 0 2177 امتیاز مطلب: هیچ امتیازی موجود نیست

فردی که در یک خانواده متولد می شود معمولاً تمامی رفتارهایش از مشاهداتی که از والدین دارد شکل می گیرد. این مشاهدات به مرور تکرار می شوند و پس از مدتی فرد رفتاری را که انجام می دهد حتی اگر یک غذا خوردن ساده باشد بر اساس مشاهداتش و مانند والدینش خواهد شد.

می توان گفت یادگیری مشاهده ای به عنوان یک روش یادگیری در انسان اولین سنگ بنای شکل گیری الگوهای رفتاری است و در این میان بسیاری از این الگوها قطعاً خوب است و کارکرد مثبتی خواهد داشت ولی برخی از آنها می توانند اثرات مخرب داشته باشند.

برای تقویت اعتماد به نفس خود چه کار کنم؟

چه راه هایی برای تقویت اعتماد به نفس وجود دارد؟

مرکز مشاوره 0 47989 امتیاز مطلب: 5.0

چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم؟

آیا شما ضعف اعتماد به نفس دارید؟

آیا نداشتن اعتماد به نفس در زندگی زیان هایی را به شما متحمل کرده است؟

فکر می کنید برای اینکه اعتماد به نفس خود را تقویت کنید از کجا باید شروع کنید و به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

در این مقاله راهکارهای عملی برای تقویت اعتماد به نفس آورده شده است که انجام این تمرین ها به طرزی شگفت انگیز می تواند اعتماد به نفس شما را تقویت نماید.

پاورپوینت کارگاه ارتباطات بین فردی و انواع روابط

ارتباط چیست؟ مهمترین مهارت های ارتباط مؤثر کدامند؟

مرکز مشاوره 1 41152 امتیاز مطلب: 5.0

پاورپوینت گارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

پاورپوینت رایگان کارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

 

ارتباط چیست؟

اهمیت ارتباط چیست؟

انواع ارتباطات بین فردی

انواع سبک های ارتباطی

سبک منفعلانه

سبک پرخاشگرانه

سبک مقتدرانه

سبک جرأتمندانه

چگونه ارتباط مؤثری برقرار کنیم؟

موانع ارتباطی

مذاکره

اصول مذاکره مؤثر

انتقاد

باید و نباید های انتقاد

تعارض

مهارت های حل تعارضات بین فردی

 

ويژگي هاي خانواده سالم

مشاوره خانواده

مرکز مشاوره 0 18018 امتیاز مطلب: 5.0

خانواده سالم داراي ويژگي هايي است كه باعث رشد و بالندگي اعضاي آن مي شود. با نگاهي به وضعيت خانواده اي كه در آن زندگي مي كنيد مي توان فهميد وضعيت روابط شما در خانواده تان به چه صورت است . آيا جايي براي رشد و بالندگي وجود دارد ؟

راهکارهای مدیریت خشم والدین

والدین عصبانی

مرکز مشاوره 1 31732 امتیاز مطلب: 4.5

مهم نیست که چقدر از رفتار کودک خود عصبانی هستید، نباید با خشم پاسخ رفتار او را بدهید. ما رفتار کودک خود را مشاهده می‌کنیم، مثلا فرزند شما گاهی خواهر کوچک خود را کتک می‌زند و ما از این عمل او، نتیجه‌گیری می‌کنیم که فرزند ما یک جنایتکار خواهد شد. همین نتیجه‌گیری ساده و شاید بی اساس، موجب نتیجه‌گیری دیگری می‌شود. 

RSS
12345678910انتها

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

آموزش مهارت های زندگی

اختلالات خوردن

اختلالات خوردن

خوردن و مسائل مرتبط با غذا طیف وسیعی از رفتارها مانند پرخوری را در بر می گیرد و یا کم غذایی که ممکن است معیار تشخیصی برای اختلال در غذا خوردن را نیز نداشته باشد. اختلال خوردن قابل تشخیص زمانی رخ می دهد که رابطه فردی با غذا خوردن از کنترل وی خارج شود.

اختلالات خوردن

 

خوردن و مسائل مرتبط با غذا طیف وسیعی از رفتارها مانند پرخوری را در بر می گیرد و یا کم غذایی که ممکن است معیار تشخیصی برای اختلال در غذا خوردن را نیز نداشته باشد. اختلال خوردن قابل تشخیص زمانی رخ می دهد که رابطه فردی با غذا خوردن از کنترل وی خارج شود.

بعنوان نمونه فردی که دچار بی اشتهایی عصبی است، و محدودیت شدید غذایی منجر به کاهش وزن زیاد، مشکلات مربوط به سلامتی و حتی مرگ وی می شود در صورتی که درمان نشود. مسائل مربوط به خوردن به این دلیل رخ می دهد که افراد با غذا و با بدن خود مشکل پیدا می کنند. که می تواند در نتیجه ورزش شدید و پرخوری و یا کم غذا خوردن باشد.  

 

شش نوع خاص از اختلالات خوردن ذکر شده در DSM-V بدین شرح است:


 1.(anorexia nervosa) یا بی ­اشتهایی عصبی که منجر به محدودیت شدید مواد غذایی می شود. همچنین کاهش وزن خطرناک بدن و سوء تغذیه،گرسنگی و دیگر اثرات فیزیکی زیان آور را در پی دارد. فرد مبتلا به بی اشتهایی احتمالاً تصویری تحریف شده از بدن، ترس از اضافه وزن، و افکار وسواسی در مورد مواد غذایی و وزن دارد. دو نوع بی اشتهایی اصلی عبارتند از: 1. نوع محدودیت 2. نوع خوشگذرانی و عیاشی.


نوع محدود

 که شایع ترین نوع است و شامل محدود کردن انواع مواد غذایی، حفظ کالری بسیار کم، و یا دیگر محدودیت­های سفت و سخت است.


نوع خوش گذران

که فرد در دوره هایی به غذا خوردن و سپس به پاکسازی می پردازد که شامل ورزش شدید، استفراغ عمدی، تنقیه و استفاده از مسهل کننده است.

2.(bulimia nervosa) یا پرخوری عصبی به عنوان چرخه ای از پرخوری که منجر به احساس شرم، گناه و پشیمانی می شود. که با وادار کردن فرد به خوش گذرانی، جبران، پاکسازی و یا ورزش شدید شناخته می شود. اثرات فیزیکی این اختلال شامل کم آبی بدن، درد مزمن گلو و یا التهاب مری، درد شکم، و مشکلات روده می باشد.

3.(binge eating) یا پرخوری همانند پرخوری عصبی است تفاوتش این است که شامل خوردن بیش از حد مواد غذایی در یک دوره کوتاه زمانی می شود که به دنبال احساس گناه یا انزجار مصرف می شود. بر خلاف نوع دوم رژیم غذایی یا روزه گرفتن در این نوع پرخوری وجود ندارد.


4.avoidant/restrictive food intake disorder(ARFID) اختلال اجتناب یا محدودیت مواد غذایی، که نقص مصرف و تغذیه ناکافی روزانه را در بر می گیرد. که با سوء تغذیه، تکیه به مکمل های غذایی و کاهش قابل توجه وزن و مختل شدن عملکرد روانی و اجتماعی همراه است.


5.pica پیکا یک اختلال غذا خوردن نسبتاً نادر است که با مصرف مواد غیر تغذیه ای مانند؛ خاک رس، کاغذ، صابون، گچ، گل و لای و یا پودر نشاسته رختشویی مرتبط است. شخص ممکن نسبت به بافت و یا عطر اینگونه مواد علاقه مند شود و خوردن این ماده ممکن است اثر تسکین دهنده برای فرد داشته باشد. این نوع اختلال معمولاً در بزرگسالان مبتلا به فقر آهن، زنان باردار و کودکان بیشتر دیده می شود.

6.rumination disorder یا اختلال نشخوار، شامل جویدن و بلع دوباره مواد غذایی است که می بایست در اثر سایر اختلالات خوردن و یا  در اثر مصرف دارو نباشد.


چگونه روان درمانی و مشاوره می تواند مؤثر باشد؟

معمولاً رهایی از اختلال خوردن فرایندی طولانی و دشوار است. برای برخی از درمان های نسبتاً کوتاه مدت به چهار ماه وقت نیاز است، اما وقتی این فرایند یک سال به طول می انجامد بسیار مؤثر خواهد بود. از بین بردن افکار و رفتارهای ناکارآمد مرتبط با مواد غذایی و کار بر روی درمان فرد بسیار اهمیت دارد. بهبودی شامل احساس هویت معتبر و ایجاد حس پذیرش فردی و احترام به خود می باشد.


ترجمه: محمد راضی مرادی

پاییز 1394

چاپ
50070 به این مطلب امتیاز دهید:
3.5

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
soap2day