Menu

روانشناسی اجتماعی

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات روانشناسی اجتماعی

چرا زن و شوهرها گاهی حرف هم را نمی فهمند؟

شناخت الگوهای ذهنی مقدمه ای بر داشتن رابطه زناشویی موثر است

مرکز مشاوره 0 2006 امتیاز مطلب: هیچ امتیازی موجود نیست

فردی که در یک خانواده متولد می شود معمولاً تمامی رفتارهایش از مشاهداتی که از والدین دارد شکل می گیرد. این مشاهدات به مرور تکرار می شوند و پس از مدتی فرد رفتاری را که انجام می دهد حتی اگر یک غذا خوردن ساده باشد بر اساس مشاهداتش و مانند والدینش خواهد شد.

می توان گفت یادگیری مشاهده ای به عنوان یک روش یادگیری در انسان اولین سنگ بنای شکل گیری الگوهای رفتاری است و در این میان بسیاری از این الگوها قطعاً خوب است و کارکرد مثبتی خواهد داشت ولی برخی از آنها می توانند اثرات مخرب داشته باشند.

تفاوت روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره

روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره چه تفاوتی دارند؟ آیا روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره با هم متفاوت هستند؟

مرکز مشاوره 0 966 امتیاز مطلب: هیچ امتیازی موجود نیست

برای چه مشکلی به چه کسی باید مراجعه کرد؟

مشاوره؛ یکی از حرفه های یاورانه است که معمولاً نگاهی پیشگیرانه و آموزشی دارد و مشاورین معتقدند مشکلات افراد به دلیل کمبود مهارت و دانش در جنبه های گوناگون هست و معمولاً به مراجعین کمک می کنند با افزایش توانایی ها و مهارت های خود به مشکلات شان غلبه نمایند.

روانشناسی؛ در حقیقت علمی است که به مطالعه علمی رفتار می پردازد که با روش های گوناگونی این مطالعه انجام می گیرد. روانشناسی برای اولین بار توسط ویلهلم وونت و در شهر لایپزیک آلمان به شکل امروزی و علمی پایه ریزی شد.

روانکاوی؛ شیوه ای از بررسی و کاوش در احساسات، رفتارها و نگرش های فرد هست که معمولاً گذشته نگر هست و بر پایه مطالعات فروید و پیروان وی می باشد. پس از فروید پیروان وی با تغییراتی روانکاوی نئوفرویدی را بنا نهادند و در دوره 1960 نیز ژاک لکان روانکاوی لکانی را بنا نهاد، در دوران معاصر نیز روانکاوی به شیوه های گوناگون ارتقا و تبیین یافته که می توان به روش های روانپویشی فشرده یا کوتاه مدت اشاره کرد.

روانپزشک؛ کسی است که تحصیلات پزشکی دارد که مرتبط با دستگاه عصبی است و با توجه به نوع تخصصش می تواند برای مراجعین دارودرمانی را تجویز نماید. معمولاً روانشناسان، روانکاوان و مشاوران افراد را به روانپزشک ارجاع می دهند.

برای تقویت اعتماد به نفس خود چه کار کنم؟

چه راه هایی برای تقویت اعتماد به نفس وجود دارد؟

مرکز مشاوره 0 47649 امتیاز مطلب: 5.0

چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم؟

آیا شما ضعف اعتماد به نفس دارید؟

آیا نداشتن اعتماد به نفس در زندگی زیان هایی را به شما متحمل کرده است؟

فکر می کنید برای اینکه اعتماد به نفس خود را تقویت کنید از کجا باید شروع کنید و به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

در این مقاله راهکارهای عملی برای تقویت اعتماد به نفس آورده شده است که انجام این تمرین ها به طرزی شگفت انگیز می تواند اعتماد به نفس شما را تقویت نماید.

پاورپوینت کارگاه ارتباطات بین فردی و انواع روابط

ارتباط چیست؟ مهمترین مهارت های ارتباط مؤثر کدامند؟

مرکز مشاوره 1 40925 امتیاز مطلب: 5.0

پاورپوینت گارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

پاورپوینت رایگان کارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

 

ارتباط چیست؟

اهمیت ارتباط چیست؟

انواع ارتباطات بین فردی

انواع سبک های ارتباطی

سبک منفعلانه

سبک پرخاشگرانه

سبک مقتدرانه

سبک جرأتمندانه

چگونه ارتباط مؤثری برقرار کنیم؟

موانع ارتباطی

مذاکره

اصول مذاکره مؤثر

انتقاد

باید و نباید های انتقاد

تعارض

مهارت های حل تعارضات بین فردی

 

ناخن جویدن در کودکان

راهکارهایی برای کنترل ناخن جویدن در کودکی:

مرکز مشاوره 0 31897 امتیاز مطلب: 4.5

جویدن ناخن یا اونیکوفاژی یک رفتار مخرب موقتی و گاها طولانی مدت است که به همراه نشانه های اضطراب و نشانه هایی مانند کشیدن مو و آسیب زدن به پوست وبدن خود،ازسنین 2سال ویابالاتر شیوع پیدا میکند.

این رفتار اگر توسط والدین یامتخصصین اطفال درسنین پایین تر تحت درمان قرارنگیرد تبدیل به عادت رفتاری شده وتاسنین بزرگسالی هم ادامه ­پیدا میکند.

RSS
12345

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

آموزش مهارت های زندگی

راز و رمزهای نقاشی کودک

راز و رمزهای نقاشی کودک

نمادهای نقاشی کودک نشانگر چه چیزی هستند؟ از نقاشی کودکان چه می فهمیم؟ انواع اشکال در نقاشی کودک به چه معناست؟

کودک نیز مانند بزرگسال همواره با مسایلی مواجه میگردد که تعارضهایی رادر وی برمی انگیزد و از آنجا که نقاشی امکان برون ریزی یا فرافکنی تمایلات سرکوفته در زمینه ناهوشیاررا فراهم میسازد ، تجلی مسایل کودک در نقاشی ، شگفت انگیز نیست و میتوان براساس تفسیر عناصری که در پیرامون یک موضوع اصلی (مثلا آدمک ،درخت،خانه یا..... ) به تصویر کشیده میشود راهی به سوی ناهوشیاری وی گشود.

آنچه که کودک در نقاشی به تصویر میکشد همواره مبین حساسیت و من عمیق کودک است وهرچه سن کودک بالاتر میرود نقاشی وی پیشرفته تر میشود بطوریکه از نقاشیها برای شناسایی تاخیر عقلی و مشکلات ذهنی برخی کودکان هم بهره گرفته میشود.

در زیر به صورت مختصر به تفسیر معانی رمزی پندنمونه بارز در نقاشی تمامی کودکان میپردازیم:

1_ خانه: کودکان ازسنین خردسالی به ترسیم خانه در نقاشیهای خود میپردازند.ترسیم خانه نشاندهنده من کودک است و در دوسطح مورد تحلیل قرار میگیرد ؛ در سطح انعکاس من ودر سطح انعکاس خانواده.

زیرزمین بندرت در نقاشیهای کودکان کشیده میشود ودر برگیرنده قلمرو پنهانی و ارزشهای ناهوشیار کودک است،بام خانه هم اززاویه رمزی با قلمرو فکروخیال کودک رابطه دارد،دریچه های خانه راهم میتوان با دریچه های روانشناختی قابل قیاس دانست.بدین ترتیب پنجره ها ویا دربهای بزرگ نشاندهنده دریافت پذیری فرد،میل به تقسیم و مشارکت ،نیاز ارتباطی ،روحیه ای باز ومتمایل به برونگرایی است.

تا حدود سن 5سالگی کودک گرایش دارد که پنجره هارا به محل تقاطع دیوارها بچسباند .پایداری چنین شیوه ای پس از 6سالگی مبین یک تاخیر عقلی احتمالیست.

به هنگام جدایی والدین ازیکدیگر معمولا کودک به ترسیم دو خانه که معرف دو کانون خانوادگی هستند میپردازدوگاهی خانه هارا باخطوطی به یکدیگر متصل میکند که این مهم تمایل عمیق وی را به آشتی والدین نشان میدهد.

راه:

راه به منزله یک نماد ارتباطی وتبلور دیدگاه کودک در برابر زندگی است.طی کردن یک راه سنگلاخ سختتر ازگذار ازکوچه ای هموار ومزین به گل وگیاه است.ترسیم یک راه عریض وگلکاری شده شادی ونشاط رامتجلی میسازد درحالیکه یک جاده پرفرازونشیب ،مشکلات کودک را آشکار میسازد.

ترسیم راههایی که باسنگهای سیاه پوشیده شده اضطراب نقاش رانشان میدهد اما میتواند نشاندهنده یک دوره گذار درزندگی کودک باشدکه نیازمند تلاش است.

ترسیم یک راه بن بست دارای معنای دوگونه ایست،ازیکسو معرف مشکلات لاینحل وازسوی دیگر نشاندهنده مشکلات ارتباطی کودک ودرخود فرورفتگی اوست.کشیدن راههای متعدد توسط کودک هم نشانگر ناآرامی و اضطراب کودکست.

کشتی:

کشیدن یک کشتی بادبانی که برحسب جهت باد حرکت میکند بایک   کشتی جنگی که توپهایی نیز روی آن کشیده شده اند دارای معانی مشابهی نیستند.کشتی برای پاره ای ازکودکان گریز در خیال پردازی وتمایل به تغییر وضع را نشان میدهد.درپاره ای دیگر ازموارد آشکارکننده گرایش به انزوا یا بازخوردهای دفاعی (کشتیهای جنگی) است وبالاخره گاهی نیز خواسته عمیق فرد دردستیابی به قدرت رابرجسته میسازد.

 

هواپیما:

معانی رمزی کشتی وهواپیما تاحدی شبیه به یکدیگرند ،اما هواپیما گرایش به قدرت واعتلا را تاحد بیشتری نمایان میکند وگاهی نیز نشاندهنده تمایل فرد برای غلبه برمسایل است.شکی نیست که هواپیماهای جنگی وبمب افکن نشاندهنده خشم و پرخاشگری کودک است و بمبها نشاندهنده تعارض و تنشهای والدین درحضور کودک است.

 

کوهها:

کوههای خشک ونوک تیز معرف مشکلات کودک وبالعکس کوههای انحنادار نشانگر مهرو عطوفت مادرانه و تغذیه ازطریق مادر میباشد.

 

آب:

آب سرچشمه حیات است ودر نقاشی نشانه مادریست .همچنین آب معرف جهان هیجانها ،دریافتهای حسی ونیروی تخیل است.دریاپه یا اقیانوس نشاندهنده نیاز به حمایت مادرانه است.

آب میتواند به شکل ابرهای تهدیدکننده وموحشی به تصویر کشیده شود که دراینصورت نشانه ترس ازکیفرها وترس ازبرونریزی هیجانی مادر تلقی میشود.ابرهای درهم فشرده ومتراکم نشانه مادری مداخله گر است.وقتی آب بصورت باران دربیاید مشخص کننده وجود غمگینی وافسردگی درکودک است ووقتی کودک تمام صفحه اش رابا دانه های باران پرکرده باشد ینی وی ازاضطراب عمیقی رنج میبرد.

برای تفسیر و تحلیل دقیقتر نقاشی کودکان در مواقع حساس وهمراه با مشکلاتی که نشاندهنده اختلال است بهتراست از یک روانشناس و مشاور کودک کمک بگیرید.

نویسنده: ریحانه فیضی، مشاورکودک

چاپ
22975 به این مطلب امتیاز دهید:
4.5

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
soap2day