Menu

آموزش

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

آموزش مهارت های زندگی

انسان موجودی اجتماعی است و بقای رضایتمندانه او در گرو ایجاد و تداوم ارتباط مناسب با دیگران است. از این روی، فراگیری و تمرین مهارت های زندگی و بهره گیری از آنها موجب می شود که فرد در ارتباط با خود و دیگران ناکامی و رنج کمتری را تحمل کند.

یکی از خدمات مرکز مشاوره روان آوا آموزش مهارت های زندگی به افرادی که نیازمند این آموزش ها هستند، می باشد این آموزش ها به صورت گروهی و یا انفرادی آموزش داده می شود. آموزش ها به گونه ای است که همگان بتوانند از آن بهره ببرند. جهت آشنایی کاربران سایت مرکز در ادامه به تشریح هریک از مهارت های زندگی پرداخته ایم.

 

آموزش مهارت های زندگی

تفاوت روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره

روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره چه تفاوتی دارند؟ آیا روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره با هم متفاوت هستند؟

مرکز مشاوره 0 1588 امتیاز مطلب: هیچ امتیازی موجود نیست

برای چه مشکلی به چه کسی باید مراجعه کرد؟

مشاوره؛ یکی از حرفه های یاورانه است که معمولاً نگاهی پیشگیرانه و آموزشی دارد و مشاورین معتقدند مشکلات افراد به دلیل کمبود مهارت و دانش در جنبه های گوناگون هست و معمولاً به مراجعین کمک می کنند با افزایش توانایی ها و مهارت های خود به مشکلات شان غلبه نمایند.

روانشناسی؛ در حقیقت علمی است که به مطالعه علمی رفتار می پردازد که با روش های گوناگونی این مطالعه انجام می گیرد. روانشناسی برای اولین بار توسط ویلهلم وونت و در شهر لایپزیک آلمان به شکل امروزی و علمی پایه ریزی شد.

روانکاوی؛ شیوه ای از بررسی و کاوش در احساسات، رفتارها و نگرش های فرد هست که معمولاً گذشته نگر هست و بر پایه مطالعات فروید و پیروان وی می باشد. پس از فروید پیروان وی با تغییراتی روانکاوی نئوفرویدی را بنا نهادند و در دوره 1960 نیز ژاک لکان روانکاوی لکانی را بنا نهاد، در دوران معاصر نیز روانکاوی به شیوه های گوناگون ارتقا و تبیین یافته که می توان به روش های روانپویشی فشرده یا کوتاه مدت اشاره کرد.

روانپزشک؛ کسی است که تحصیلات پزشکی دارد که مرتبط با دستگاه عصبی است و با توجه به نوع تخصصش می تواند برای مراجعین دارودرمانی را تجویز نماید. معمولاً روانشناسان، روانکاوان و مشاوران افراد را به روانپزشک ارجاع می دهند.

پاورپوینت کارگاه ارتباطات بین فردی و انواع روابط

ارتباط چیست؟ مهمترین مهارت های ارتباط مؤثر کدامند؟

مرکز مشاوره 1 42603 امتیاز مطلب: 5.0

پاورپوینت گارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

پاورپوینت رایگان کارگاه انواع روابط بین فردی و مدیریت آن

 

ارتباط چیست؟

اهمیت ارتباط چیست؟

انواع ارتباطات بین فردی

انواع سبک های ارتباطی

سبک منفعلانه

سبک پرخاشگرانه

سبک مقتدرانه

سبک جرأتمندانه

چگونه ارتباط مؤثری برقرار کنیم؟

موانع ارتباطی

مذاکره

اصول مذاکره مؤثر

انتقاد

باید و نباید های انتقاد

تعارض

مهارت های حل تعارضات بین فردی

 

ناخن جویدن در کودکان

راهکارهایی برای کنترل ناخن جویدن در کودکی:

مرکز مشاوره 0 33111 امتیاز مطلب: 4.5

جویدن ناخن یا اونیکوفاژی یک رفتار مخرب موقتی و گاها طولانی مدت است که به همراه نشانه های اضطراب و نشانه هایی مانند کشیدن مو و آسیب زدن به پوست وبدن خود،ازسنین 2سال ویابالاتر شیوع پیدا میکند.

این رفتار اگر توسط والدین یامتخصصین اطفال درسنین پایین تر تحت درمان قرارنگیرد تبدیل به عادت رفتاری شده وتاسنین بزرگسالی هم ادامه ­پیدا میکند.

13 نکته برای برخورد با افراد منفی گرا

راهکارهایی برای تعامل با افراد منفی گرا

مرکز مشاوره 0 44955 امتیاز مطلب: 3.5

13 نکته برای برخورد با افراد منفی گرا

1- عذر خواهی کنید.

2-  صبر و تحمل داشته باشید.

3- چقدر مهم است که حق با من باشد؟

4- عکس العمل سریع نشان ندهید.

5- در خصوص مسائل ناراحت کننده با افراد منفی صحبت نکنید.

6- از دریچه چشم دیگری به مساله نگاه کنید.

7- از تجارب منفی، نیز می توان درس گرفت.

8- با افراد منفی کمترین تماس را داشته باشید.

9- مراقب خود باشید.

10- نتیجه احتمالی واکنش خود را پیش بینی کنید.

11- لیستی از اولویت های زندگی تان تهیه کنید.

12- محبت کنید.

13- بنویسید.

خشم و کنترل آن

مرکز مشاوره 1 29900 امتیاز مطلب: 4.6

خشم مانند سایر هیجانات یک فراورده­ ی روانی است که جسم انسان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد، مثلاً موجب افزایش ضربان قلب، تغییر رنگ پوست، تغییر حالات بدنی، افزایش یا کاهش فشار خون و مشکلاتی دیگر که در هر فرد می تواند بروز متفاوتی داشته باشد.

اگر افراد به بروز و وجود خشم خود آگاهی نداشته باشند خشم در آنها همانند فنر جمع می شود و به جایی می رسد که به ناچار تخلیه می شود و ممکن است این خشم متوجه اطرافیان فرد یا متوجه خود فرد شود، خشم به درون موجب بروز افسردگی و اضطراب و خشم به بیرون موجب بروز رفتار پرخاشگرانه در افراد می گردد. خشم یکی از مواردی است که می تواند در روابط انسانی اختلال ایجاد نماید و روابط را به سمت تباهی ببرد بنابراین یادگیری درباره خشم و رفتارهای پرخاشگرانه بسیار ضروری است.

خشم در همسران و روابط زناشویی می تواند آسیب های جدی وارد نمایید نکته ای که باید در روابط زن و شوهر به آن توجه کرد این است که همسری که خشمگین است و ممکن است خشم خود را به صورت انفجاری تحلیه نماید این است که قطعاً در مقابل او همسری پرخاشگر وجود دارد که اعلب به چشم نمی آید زیرا خشم خود را به صورت منفعلانه بروز می دهد و به عنوان ماشه چکان برای بروز خشم همسر دیگر می تواند عمل نماید.

در این متن کوتاه و مختصر سعی شده است چند نکته کاربردی برای کنترل خشم گنجانده شود هر چند که یادگیری رفتارهای مؤثر کنترل خشم می بایست با کمک یک متخصص و مشاوره انجام شود.

برای یادگیری بیشتر در زمینه کنترل خشم پیشنهاد می شود مقاله مفصل و جامع تری که با عنوان مهارت کنترل خشم در سایت قرار دارد را مطالعه نمایید:

چطور با دیگران ارتباط مؤثر برقرار کنیم؟

مهارت های ارتباطی مؤثر

مرکز مشاوره 0 44229 امتیاز مطلب: 4.4

در واقع ما از طریق گوش دادن به احساسات و نیازهای دیگران خیلی چیزها به او می گوییم؛ وقتی با دقت و حوصله او را می شنویم دیگر او را یک تهدید نمی بینیم، گاهی وقتی از کسی کلمه «نه» و «نمی خواهم» را می شنویم حس می کنیم طرد شده ایم ولی اگر با نیاز ها و احساسات پشت این «نه» دیگران همدلی کنیم، دیگر دلخور نمی شویم بنابراین به گفته مهاتما گاندی: بیایید خودمان آن تغییری شویم که در دنیا جستجو می کنیم

زندگی مشترک پس از خیانت چگونه خواهد بود؟

آیا پس از اینکه فرد مورد خیانت زناشویی واقع شد می تواند به زندگی مشترک ادامه دهد؟

مرکز مشاوره 2 52100 امتیاز مطلب: 4.3

زندگی مشترک پس از وقوع خیانت

 

برای پاسخ به این سوال لازم است کل زندگی زناشویی خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و به احساسی که همان لحظه دارید فکر نکنید اگر پایه ی اول رابطه را محکم بنا کرده باشید و تا به الان احساسات خوبی را در کنار هم تجربه کرده باشید احتمال ادامه رابطه خوشایند وجود دارد اما اگر همواره رابطه ی پرتنشی را تجربه کرده اید جای امیدواری برای ادامه وجود ندارد.

اما باید مراقب باشید هنگام بازنگری خاطرات با عینک بدبینی به آن ها نگاه نکنیـد و اتفاقـی که ایـن روزها بین تان افتاده موجب تحریف حسی که در کل زندگی به هم داشتید نشود.

اگر این سوال مدام ذهن تان را مشغول کرده که نکند تغییراتی که در همسرم به یکباره ایجاد شد موقتی باشد ؟ نکند مرا گول بزند که با او بمانم؟ پیشنهاد می کنیم عینک بدبینی را کنار بگذارید و به همسرتان فرصت دهید صداقت خود را به شما ثابت کند تا ببینید چند مرده حلاج است؟ اگر در را به رویش ببندید او چطور می تواند به زندگی شما قدم بگذارد و دوباره اعتماد شما را برانگیزاند.

در اینجا پنج شاخص وجود دارد که سرنخ هایی را در خصوص امکان اعتماد دوباره  به دست تان می دهد:

1) اگر اعتقاد زیربنایی اش در مورد زندگی زناشویی تعهد و اعتمادسازی است احتمال کمتری وجود دارد که دوباره به شما خیانت کند.

2) این که فرد چندمین بار است که خیانت می کند تا حدی می تواند میزان بازگشت او را به زندگی متعهدانه تعیین کند.

3) توانایی فرد در ایجاد ارتباطی صریح و به دور از پرده پوشی: آگاهی از نیازها و خواسته های خود و تونایی برخورد مسالمت آمیز و همدلانه  احتمال پایبندی به خانواده را بالا می برد.

4) توانایی گوش دادن و همدلی کردن: همسرانی که نمی توانند پا را از نیازهای خود فراتر گذاشته و به نیازها و خواسته های شما گوش دهند، بیشتر مستعد خیانت دوباره به شما هستند. آیا همسرتان می تواند: در خصوص ضربه ی عاطفی که به شما وارد کرده از شما دلجویی و شما را درک کند؟ اظهار تاسف کند؟  با وجود اختلاف عقیده، به شما گوش کند.

5) تمایل به قبول مسئولیت لازم در قبال رابطه نامشروع: تا زمانیکه همسرتان در مورد رابطه نامشروع به شکلی منصفانه قبول مسئولیت نکرده امید شما به داشتن رابطه ای متعهدانه پوشالی است.

تفکر انتقادی | Critical Thinking

تفکر انتقادی عبارت است از توانایی تفکر مستقل و تأملی، و فکر کردن به شیوه ای روشن و منطقی. می توان گفت نوعی مهارت است که می تواند در افشاء سفسطه ها و استدلال های نادرست بکار گرفته شود.

مرکز مشاوره 4 81274 امتیاز مطلب: 2.9

تفکر انتقادی عبارت است از یک فرایند ذهنی تحلیل یا ارزیابی اطلاعات، بویژه بیانات یا موضوعاتی که افراد به عنوان یک اصل ارائه می کنند. تفکر انتقادی فرایندی است شامل: تأمل روی معنای عبارات، بررسی شواهد و استدلال های ارائه شده، و قضاوت راجع به واقعیت ها. افرادی که تفکر انتقادی دارند می توانند این اطلاعات را از طریق مشاهده، تجربه، استدلال، و تعامل با دیگران جمع آوری کنند.

مهارت حل مسئله Problem Solving Skill

مهارت حل مساله چیست؟

مرکز مشاوره 11 101936 امتیاز مطلب: 2.9

مطالعات نشان داده اند که افرادی که با مهارت حل مسأله آشنا بوده و ان را در زندگی روزمره شان بکار می بندند، استرس یا فشار روانی کمتری را در زندگی روزمره شان بکار می بندند، استرس یا فشار روانی کمتری را در زندگی تجربه می کنند. همچنین یافته ها دال بر آن است که بسیاری از افراد در زندگی با مشکل، دردسر، گرفتاری، بحران و ... روبرو می شوند، اما همه آنها به طور یکسان از این تجارب استرس زا آسیب نمی بینند. چون آنچه مهم است آن است افراد در مواجهه با این گونه موقعیت های دشوار چگونه می توانند به شیوه ای صحیح  عمل کنند و با نیروی فکر خود با مشکلات غیر قابل اجتناب زندگی کنار بیایند. در واقع توانائی حل موفقیت آمیز مسائل، ارتباط نیرومندی با سلامت روان افراد دارد.

          برخی افراد به اشتباه معتقدند که آنها مهارت های حل مسأله را ندارند اما واقعیت آن است که آنها از مهارت های لازم برای حل مسائل برخوردارند فقط کافی است نحوه بکارگیری این مهارت در موقعیت های واقعی زندگی را تمرین کنند. یک راه برای اثبات این موضوع آن است که به گذشته خود فکر کنید و ببینید تا کنون برای حل مشکلاتی که پیش رو داشته اید، از چه راهکارهایی استفاده کرده اید. پس همواره به خاطر داشته باشیدکه مشکل حادی که در حال حاضر برایتان پیش آمده، اولین مشکلی نیست که با آن روبرو شده اید. شما مشکلات بسیار دیگری از این قبیل را در زندگی با موفقیت پشت سر گذارده اید، پس می توانید از عهده این یکی هم برآیید. فقط کافی است به اندازه کافی برای آن وقت گذاشته و آن را به شیوه ای منطقی حل کنید. 

مهارت ارتباط مؤثر

ارتباط مؤثر چیست؟

مرکز مشاوره 6 118407 امتیاز مطلب: 3.6
هدف از برقراری ارتباط با دیگران این است که بتوانید پیام خود را به آنها منتقل سازید. اگر شما بتوانید پیام خود را با موفقیت به دیگران تفهیم کنید، افکار و ایده های شما به طور مؤثر منتقل خواهد شد. در غیر اینصورت، نمی توانید نظر خودتان را با دیگران در میان گذارده و ارتباط شما با آنها به خوبی برقرار نشده و به شکست اهداف فردی یا حرفه ای شما خواهد انجامید. برای کلیه فعالیت های اجتماعی از جمله دوست یابی، ازدواج، تحصیل، اشتغال، برطرف ساختن نیازهای روزانه و ... نیازمند برقراری ارتباط مؤثر با دیگران هستیم و اگر این مهارت را به خوبی نیاموخته باشیم، اغلب فعالیت های اجتماعی ما انگونه که می خواهیم پیش نرفته و رضایت ما را تأمین نخواهد کرد. به عنوان مثال اگر شما نتوانید با همسر،فرزند، والدین یا رئیس تان به طور مؤثر ارتباط برقرار کنید، تعامل صحیحی بین شما شکل نمی گیرد و نمی توانید صحبت یا ایده های یکدیگر را درک کنید. عدم توانایی برقراری ارتباط مؤثر باعث شکل گیری تعارضات بین فردی و در نهایت انزوا و تنهایی افراد خواهد شد.
RSS
12

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

آموزش مهارت های زندگی

زناشویی

زناشویی

بارزترین مشکلات زناشویی

شایع ترین مشکلات زوجین:

1. خیانت زناشویی

2.مشکلات جنسی زوجین

3.وجودتفاوت های بارز در اعتقادات و ارزش های اساسی و بنیادی طرفین

4.تجربه رخدادهای دلخراش و تغییرات اساسی در زندگی

5.وجودمسائل استرس زا

6.بروز خستگی و کسالت در روابط زوجین

7.مشکلات مرتبط با حسادت یکی از طرفین

8.مشکلات مرتبط با خانواده آشفته و آمیختگی بیش از حد با بستگان خانواده

9.خشونت خانگی

10.ضعف مسئولیت پذیری

11.انتظارات غیرواقع بینانه

12.مشکلات مربوط به اعتیاد

13.صرف وقت بیش از حد با گوشی هوشمند و یا سایر وسائل ارتباط جمعی

14.کمبود حمایت روانی- عاطفی در دوره هایی که مشکل و ناراحتی بخصوصی و جود دارد.

15.دخالت همسر در روابط فرد با خانواده و دوستانش

16.ضعف ارتباط در خصوص موضوعات مهم

17.تقسیم بندی ناعادلانه مسئولیت ها و امور مربوط به خانه.

18. این احساس که رابطه فقط از جانب من ادامه می یابد.

19.آسیب ها و مشکلات غیرقابل حلی که ممکن است برای فردی رخ دهند.

20.افسردگی طولانی مدت

21.اختلاف در تربیت فرزندان

22.وجود استرس بلند مدت در یکی از طرفین

23.همسر غیرحمایتگر


 

موارد زیر از شایعترین مشکلاتی است که معمولاً زوجین و یا یکی از آنها به دلیل آن مراجعه می کنند. در حقیقت بارزترین مواردی که در اختلافات زناشویی توسط زوجین اظهار شده اند در این لیست آورده شده است.

 

1.خیانت زناشویی

خیانت زناشویی شامل مشکلاتی از جمله خیانت عاطفی، روابط اینترنتی مخفیانه و روابط مربوط به شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک، وایبر، تلگرام و ... می باشد که به صورت طولانی مدت یا کوتاه مدت وجود داشته اند. البته این خیانت زناشویی مشکلی بسیار پیچیده است که گاهی زوجین بر سر اینکه چه چیزی خیانت است و چه چیزی نیست، اختلاف نظر و سو تفاهم دارند.

 

2.مشکلات جنسی زوجین

در این دسته از مشکلات، زوجین غالباً از روابط جنسی خود ابراز نارضایتی و شکایت دارند؛ این مشکلات گستره وسیعی داشته و به طور کلی پیرامون کیفیت و کمیت رابطه می باشد.

 

3.وجود تفاوت های بارز در اعتقادات و ارزش های اساسی و بنیادی طرفین

این موارد بسیار شایع هستند و شامل؛ نوع پوشش، مسائل اعتقادی و مذهبی، چگونگی گذراندن تعطیلات و تفریحات و سرگرمی را در بر گیرد.

 

4.تجربه رخدادهای دلخراش و تغییرات اساسی در زندگی

فرد ممکن است تجاربی ناامید کننده در زندگی برایش رخ دهد. بعنوان مثال از دست دادن فرزند و یا والدین و ... که در اثر آن ممکن است کیفیت رابطه زناشویی و نگرش فرد نسب به زندگی رخ دهد و منجر به نوعی دلمردگی در زندگی شود.

 

5.وجود مسائل استرس زا

 همچون مشکلات مالی، مشکلات مربوط به سلامت روان، بیمارهای طولانی مدت، مسائل مربوط به شغل و مانند آن

 

6.بروز خستگی و کسالت در روابط زوجین

منظور در اینجا همان روزمره گی و فراموش کردن روزهای شاد و مفرح گذشته است.

 

7.مشکلات مرتبط با حسادت یکی از طرفین

این مورد می تواند مشاجره، سوتفاهم و اختلافات زیادی ایجاد نماید.

 

8.مشکلات مرتبط با خانواده آشفته و آمیختگی بیش از حد با بستگان خانواده

 

9.خشونت خانگی

این خشونت خانگی شامل سوء استفاده فیزیکی(جسمانی) و همچنین آزار و اذیت کلامی می باشد.

 

10.ضعف مسئولیت پذیری

ضعف در مسئولیت پذیری مرتبط با مسائل مالی، کودکان، و از این قبیل مشکلات

 

11.انتظارات غیرواقع بینانه

 انتظارت غیرواقع بینانه همسر منجر به مشکلات زناشویی، اختلاف زناشویی، و بروز دعوای زناشویی می شود.

12.مشکلات مربوط به اعتیاد

شروع بسیاری از مسائل زناشویی و در نهایت عدم زناشویی موفق مرتبط با انواع مشکلات مربوط به مصرف مواد مخدر، الکل و ... می باشد.

 

13.صرف وقت بیش از حد با گوشی هوشمند و یا سایر وسائل ارتباط جمعی

مسائل مرتبط با این حوزه بسیار زیاد هستند. به ویژه؛ رسانه های اجتماعی، بازی های اعتیادآور، مشکلات مربوط به کم توجهی به همسر در اثر چک کردن وسواس گونه تلفن همراه.

این گونه موارد باعث کاهش مهارت های زناشویی می گردد که به تبع آن روابط زناشویی مختل خواهد شد.

 

14.کمبود حمایت روانی- عاطفی در دوره هایی که مشکل و ناراحتی بخصوصی و جود دارد.

 یکی از مهارت های زناشویی مهم در روابط زناشویی، حمایت از همسر است. نبود حمایت از همسر موجب ایجاد اختلاف زناشویی خواهد شد و اگر همسران حمایت از یکدیگر را بیاموزند، بسیاری از اختلافات زناشویی حل خواهد شد.


15.دخالت همسر در روابط فرد با خانواده و دوستانش

 روابط زناشویی باید مستقل از خانواده های مبدا باشد و همسران باید سعی کنند در عین احترام به بزرگترها و خانواده خود با رفتار خود به درو از هر گونه بی احترامی به دیگران بفهمانند که آنها نباید برای زندگی شان تصمیم گیری نمایند.


16.ضعف ارتباط در خصوص موضوعات مهم

 ضعف در ارتباطات زوجین منجر به پایین آمدن آستانه تحمل فرد می شود و این موضوع می تواند آغازگر یک دعوای زناشویی یا اختلاف زناشویی باشد.


17.تقسیم بندی ناعادلانه مسئولیت ها و امور مربوط به خانه.

 البته این چیزی نیست که همیشه خانم ها درباره آن شکایت داشته باشند. بلکه گاهی آقایان هم به این موضوع معترضند. احساس چنین رفتاری از جانب یکی از همسران منجر به اختلاف زناشویی و تضعیف روابط زناشویی خواهد شد.

 

18. این احساس که رابطه فقط از جانب من ادامه می یابد.

رسیدن به این احساس که یکی از طرفین در رابطه مشارکت فعالی نداشته و رابطه تنها از سمت یک نفر ادامه می یابد.

 

19.آسیب ها و مشکلات غیرقابل حلی که ممکن است برای فردی رخ دهند.

آسیب هایی که منجر به تغییر پویایی روابط می شود. مانند آسیب هایی که منجر به ایجاد ناامیدی شدید در فرد شوند. مانند بیماری های صعب العلاج یا بیماری های مزمنی که نیاز به کمک و پرستاری مداوم دارند.

 

20.افسردگی طولانی مدت

افسردگی طولانی یا دیگر مشکلات مرتبط با سلامت روانی که موجب رنجش یکی از طرفین یای هر دو می شود.

در این حالت طرف مقابل نیز دچار یأس و استیصال می شود زیرا هر کاری می کند که با همسرش همچون گذشته شاد و خوشحال باشد، اما موفق نمی شود. حال در شرایطی که این افسرگی تشخیص داده نشده باشد شرایط بسیار پیچیده تر و سخت تر می شود. زیرا بی توجهی و بی میلی همسر افسرده ممکن است به صورت یک استراتژی عمدی در نظر گرفته شود و موجب اختلاف و تشدید مشکلات بین زوجین شود.

 

21.اختلاف در تربیت فرزندان

تفاوت بارز در عقاید مرتبط با تربیت فرزندان و اصول ارتباط با کودکان، بدترین حالت در تربیت فرزندان شیوه تربیتی غلط والدین نیست بلکه به عقیده ی نگارنده بدترین شیوه شیوه ای است که والدین در آن شیوه ی متاقضی را در قبال تربیت فرزند خود در پیش گرفته اند و مدام در این باره با هم در جدال و ستیز هستند. در این شرایط کودک مستأصل و پریشان می شود و نمی داند با کدام یک از خواسته ها خود را منطبق نماید.

مساله مهم دیگر این است که این باعث می شود کودک جوی سرشار از ناامنی را تجربه نماید که در آن بسیاری از ویژگی ها و خصلت های نیکویی که باید ایجاد شوند جای خود را به ویژگی ها و خصلت های می دهند که موجب تضعیف رشد شخصی کودک در آینده می شوند.

 

22.وجود استرس بلند مدت در یکی از طرفین

این موضوع می تواند طرف مقابل را بیازارد و پس از مدتی منجر به از دست رفتن آستانه تحمل شود و سپس به اختلافات دامن بزند.

اینگونه استرس ها غالباً در اثر مسائل حل نشده ای در یک یا هر دو نفر رخ می دهد. و معمولاً هر از گاهی به دلیل تشدید همان استرسورهای مزمن اثر خود را بر زندگی فرد می گذارد. در اینگونه موارد فردی که استرس یا فشار بالایی را تحمل می کند ممکن است با یک صحبت کوچک یا اظهار نظری ناخوشایند از کوره در برود و طرف مقابل ناگهان دچار شوک می شود که این چه واکنشی بود؟ 

زیرا واکنش را با آن رفتار منطبق نمی دانند.

بعنوان مثال اظهار نظری درباره ایجاد تغییرات در منزل را تصور کنید که معمولاً می تواند خوشایند و جذاب باشد گاهی چنان واکنشی در زوج دارای استرس پنهان ایجاد می کند که خود هم بعد از گذشت چند لحظه از واکنش خود شرمنده می شود که این می تواند به دلیل بودن به لحاظ فکری در شرایط استرس زا باشد.

 

23.همسر غیرحمایتگر

همسر غیرحمایتگر در طول دوران بارداری و اختلاف بارز بعد از تولد فرزند

این مورد مساله ای بسیار هولناک و آسیب زا برای یک زن باردار است. زیرا زنان با توجه به تغییرات هورمونی در دوران بارداری به دوران کودکی خویش به لحاظ روانی باز می گردند و حمایتی را که طلب می کنند مانند حمایتی است که کودکی از والدین خود طلب می کند. و هنگامی همسری نتواند به این نیاز پاسخ دهد، زن باردار یا زنی که به تازگی کودکش  را به دنیا آورده دچار آسیب روحی- روانی شدیدی می شود.


مرکز مشاوره روان آوا

چاپ
48958 به این مطلب امتیاز دهید:
3.6

4 نظرات مطلب "زناشویی"

نارین

با سلام و عرض ادب

من مدرس زبان هستم و چهار سال است که با مردی که پنج سال از من کوچکتر است ازدواج کردم..

ایشون به مرور زمان رفتارش تغییر کرد مرتب اس ام اس های عاشقانه و تماس های تلفنی مشکوکش شروع شد و از همه بدتر رفتن به سایت های پورنوگرافی..!

اوایل انکار می کرد تا اینکه هر چیزی رو می دیدم ازش عکس می گرفتم (منظورم محتویات موبایلشونه)..

سه سال این وضعیت رو قبول کردم از من قول گرفتن و از ایشون بدقولی کردن.. گاهی ساعتها با هاشون راجع به عواقب بسیار جبران ناپذیر این رفتارهاش صحبت می کردم ولی هیچ فایده ای نداشت..

دو سال اول فقط درگیری لفظی و گاهی تمکین نکردن ایشون بود چون احساس می کردم هیچ چیز من براشون مهم نیست و من ناخودآگاه روز به روز سردتر و نا امیدتر می شدم..! اما تو سال سوم درگیری فیزیکی و شکاندن برخی وسایل هم اضافه شد.

در ضمن مسئولیت مخارج زندگی تا 90 درصد با من بود ایشون درس می خوند دانشجوی رشته آی تی بود یه کارگاه دستمال کاغذی داشت که بیشتر وقت ها کار نمی کرد..!

تا اینکه دیر آمدن هاشون به خونه شروع شد.. هر دفعه بهونه می آورد کار داشتم دوستام مشکل داشتن ماشین خراب شد..

ایشون عصبی می شد که بهش می گفتم تو داری یه کارایی می کنی و من حس می کنم تلفن هاشو زود زود چک می کردم تا اینکه متوجه شدم درست حدس زده بودم.. یه خانم مطلقه!

ازش توضیح خواستم اس ام اس های عاشقانه شون و و تماس های تلفنی شون رو نشونش دادم.. انکار کرد و شروع به فحاشی منم گفتم از این خوونه برو بیرون با کمال پر رویی گفت تو باید بری و بیرونم کرد..

دو ماه که خونه پدرمم.. تو این سه سال هیچکدوم از مشکلاتم رو به خونه نگفته بودم.. وقتی فهمیدند خیلی غصه خوردن و بسیار گله مند از ایشون.. تا به حال دو بار با خانواده اومدن برای برگردوندن من.. و ایشون می گه من فقط حرف زدم کار خاصی نکردم اشتباه کردم و پشیمونم.. من متاسفانه نمی توونم بهشون اعتماد کنم.. ایشون آماده س هر شرطی که بذارم قبول کنن.. به تازگی هم در یک مدرسه پیش دبستانی به عنوان معاون مدیر جذب شده و داره کار می کنه البته یک سال بود که برای جذب به این کار تلاش می کرد..

من هیچ اعتمادی به ایشون ندارم.. خیلی بی احترامی کرده و با خیانت هاش واقعا همه پل های پشت سرش رو خراب کرده.. می خوام جدا شم.. ولی تردید دارم.

(هیچ فرزندی هم نداریم)

لطفا راهنمایی ام کنید..

با تشکر فراوان

*********************************

جواب

دوست گرامی شما باید حتما مشاوره زناشویی را کامل کنید، باید مشکل شما بررسی شود که این مشکل به چه دلیل شورع شده و هر یک به دلیل نداشتن چه مهارت هایی در این باره دچار مشکل شده اید؟ برای حل این موضوع نمیاز به جلسات منظم مشاوره ای در حد 10 تا 15 جلسه می باشد.

نداشتن مهارت کنترل خشم در ایشان مشهود است و شما باید با توجه به این موضوع از ایشان بخواهید به طور منظم برای جلسات فردی برای خودش و همچنین برای جلسات زوج درمانی به مرکز مشاوره خانواده مراجعه نمایند.


مرکز مشاوره

با سلام

دوست گرامی

با توجه به این مشکلات قبل از هر چیز شما هر دو باید به اتفاق به مشاور خانواده مراجعه می کردید. به هر حال مشکلات خانوادگی از یک سؤتفاهم کوچیک شروع میشه به کینه و خشم و غضب نسبت به دیگری منتهی میشه و شما هم این پروسه رو طی کردید. نداشتن مهارت های زندگی زناشویی و مهارت همسرداری توسط هر دوی شما و همچنین نداشتن یک چارچوب رفتاری مناسب برای رفتار با همسر موجب این مشکلات شده است. و مهمترین نقص شما این بوده که با دیدن اولین نشانه های وجود مشکل به یک مرکز مشاوره و متخصص مشاوره خانواده مراجعه نکردید. از طرف دیگر ازدواج همچون پرورش یک گیاه یا یک گلدان است که به طور مداوم باید از آن نگهداری شود که به نظر می رسد در مورد ازدواج شما این نگهداری و مراقبت انجام نشده است.


فرهاد

سلام خدت شما خواهر خوبم اول به قول قدیمیا میگم بخشش از بزرگانه

دوم هر انسانی ممکنه خطا و اشتباهی کنه باید فرصت داد تا به اشتباهش پی ببره که هیچ کسی مثله همسر برا ادم دلشوز نیست اون خانم مطعلقه هم به خاطر خوش گذرانی بوده به قول این داداشت میکنی یه بار دیگه بهش فرصت بده زندگیتو خراب نکن شاید خودشو ثابت کنه بعدش بچه خیلی میتونه تو ثابت نگه داشتن خانواده مهم باشه وسلام امیدوارم موقف بشی


رضا

خواهرم صادقانه به شما میگم حتما حتما حتما با توجه به اینکه بچه ندارید و سن شما بزرگتر از همسرتون هست از هم جدا بشید اگه الان هم خوب بشه این موضوع در چند سال آینده بروز می کنه

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
soap2day