چاقی و سلامت روان
هنگامی که فردی دارای چربی اضافی در بدن است، وی بعنوان فردی که اضافه وزن دارد شناخته می شود. هنگامی که فردی به شدت اضافه وزن دارد، بعنوان فردی چاق به وی برچسب زده می شود.
چاقی و سلامت روان
چاقی هنگامی رخ می دهد که وزن فردی بسیار بیش از وزن یک بدن سالم می شود.
چاقی چیست؟
هنگامی که فردی دارای چربی اضافی در بدن است، وی بعنوان فردی که اضافه وزن دارد شناخته می شود.
هنگامی که فردی به شدت اضافه وزن دارد، بعنوان فردی چاق به وی برچسب زده می شود.
پزشکان گوناگون و انجمن های پزشکی مقیاسهای متفاوتی برای اندازهگیری چاقی دارند. اما چاقی غالباً با توجه به شاخص توده بدنی (BMI) اندازهگیری می شود.
شاخص توده بدنی (BMI) تقریبی از توده بدن بر حسب قدو وزن به دست می دهد و افرادی که دارای شاخص توده بدنی بیشتر از 30 باشند را بعنوان چاق در نظر می گیرد.
عوامل چاقی
رژیم غذایی با کالری بسیار بالا و یا سبک زندگی بی تحرک می تواند منجر به چاقی شود. عوامل دیگری که می توانند به افزایش چاقی کمک نمایند عبارتند از؛
- شرایط پزشکی همانند دیابت و کم کاری تیروئید
- مسائل مربوط به سلامت روان همانند پرخوری و یا اعتیاد به مواد غذایی
-کسانی که پدر و مادرهای چاقی داشته اند. ممکن است به ژنتیک مربوط شود و یا اینکه عادات خوردن از پدر و مادر یاد گرفته شده باشند. و ممکن است هر دو عامل باهم باشند.
چاقی و سلامت روان
برخی از شرایط سلامت روان می تواند به چاقی کمک نماید. پرخوری، که باعث می شود افراد مقدار زیادی از غذا را در زمان کوتاهی بخورند(اغلب به صورت پنهانی) این باعث افزایش چاقی می گردد. برخی از محصولات غذایی می تواند برای فرد اعتیادآور باشد. بسیاری از افرادی که دارای چاقی هستند غذا را در هنگام استرس و فشار روانی بیشتر مصرف می کنند که این می تواند بسیار به چاقی دامن بزند. برخی نیز بدلیل اینکه به نوعی از مواد غذایی به ویژه شکر و نمک اعتیاد پیدا کردهاند در حال چاق شدن هستند.
برخی از افرادی که اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی دارند که در اثر تصویر بدنی تحریف یافته باعث می شود آنها فکر کنند که چاق هستند. از سوی دیگر افرادی که چاق هستند ممکن است برای تلاش در کم کردن وزن دچار اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی و یا پرخوری عصبی شوند.
همه موافق نیستند که چاقی یک مسئله مربوط به سلامت روانی باشد. برخی از طرفداران استدلال می کنند که تاکید بر وزن بدن بیش از حد و غیرضروری است. فردی که غذاهای سالم مصرف می کند و به طور منظم ورزش می کند نیز می تواند به لحاظ فنی دارای اضافه وزن باشد. در کتابی با عنوان "سلامت در هر اندازه ای" استدلال می شود باید از سبک زندگی سالم به جای تمرکز بیش ازحد بر اندازه بدن تاکید کرد. Fatphobia یا ترس از چاقی نوعی تمایز بر اساس اندازه بدن شخص دیگر است که در آن صرفاً فرص می شود فرد لاغر همیشه از فرد چاق سالم تر است.
مترجم: محمد راضی مرادی
پاییز 1394