Menu

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات روانشناسی رشد

سبک های ارتباطی
مرکز مشاوره

سبک های ارتباطی

آگاه بودن فرد از سبک ارتباطی خویش می تواند به برقراری ارتباط کارآمد و مستمر با دیگران منجر شود. اگر فرد بداند با رفتار خود چه اثری روی دیگران می گذارد، آنگاه می تواند تصمیم بگیرد که آیا این واقعاً همان ارتباطی است که او مایل به برقراری آن بوده است یا خیر؟

 سبک های ارتباطی

 

آگاه بودن فرد از سبک ارتباطی خویش می تواند به برقراری ارتباط کارآمد و مستمر با دیگران منجر شود. اگر فرد بداند با رفتار خود چه اثری روی دیگران می گذارد، آنگاه می تواند تصمیم بگیرد که آیا این واقعاً همان ارتباطی است که او مایل به برقراری آن بوده است یا خیر؟ ضمن اینکه استفاده از سبک ناسالم و بخصوص سبک منفعلانه می تواند توان "نه گفتن" افراد را کاهش داده و آنان را در معرض خطر قرار دهد.

سه سبک اصلی در برقراری ارتباط وجود دارند که عبارتند از:

 

پرخاشگرانه:

در این نوع ارتباط، فرد از تهدید کردن، تضییع حق دیگرانف و برخورد توهین آمیز استفاده می کند.

 

منفعلانه:

در این نوع ارتباط، فرد با عذرخواهی افراطی و کوچک انگاری خود تمامی افکار، احساس ها و حقوق شخصی خود را به نفعطرف مقابل نادیده می گیرد.

 

جرأتمندانه:

 ارتباط جرأتمندانه گونه ای از ارتباط است که در آن هر احساسی به جز اضطراب به راحتی ابراز شده و نتیجه آن حرکت به سوی اهداف و مقاصد شخصی است بدون آنکه حق دیگران ضایع گردد.

 

در هر سبک ارتباطی،  افراد شناخت (باورها)، هیجان و رفتار خاصی دارند که آنان را در جهت استفاده از این سبک تشویق می کند و منجر به شکل گیری سبک ارتباطی آنها با دیگران خواهد شد.

 

سبک پرخاشگرانه: 

در این سبک افراد با این نوع باورها که "همیشه حق با من است" و "من اشتباه ندارم"، با دیگر افراد برخورد کرده و فقط هدف خودشان برایشان مهم است. این افراد اغلب شنونده ضعیفی هستند، دیگران را تحقیر می کنند، به آنها حمله می کند (فیزیکی یا جسمی) و آدم ها را سر می دوانند. این افراد عصبی و اخمو هستند و همیشه انگشت اشاره شان به سمت دیگران است. تن صدای بلندی دارند و اعتقاد دارند باید همیشه برنده باشند و به خواسته هایشان دست یابند. این افراد در دیگران رفتار خشم را بر می انگیزند و باعث مقاومت، پنهان کاری و فاصله گیری می شوند و دیگران را مجبور به اطاعت همراه با رنجش می کنند.


سبک منفعلانه:

 در این سبک افراد با این نوع باورها که "مخالفت نکن"، "دیگران بیشتر از تو حق دارند"، "به دردسرش نمی ارزد"، رفتاری همیشه موافق، و بدون اعتراض مستقیمف دارند. این افراد اجازه می دهند. دیگران برایشان انتخاب کنند و در برنامه ریزی مشکل دارند. تن صدای پایین و بیقراری، از جمله رفتارهای این افراد است. در رویارویی با مساله ای خود را کنار می کشند و بیش از حد معمول با هر چیزی موافق هستند. احساساتی که این افراد تجربه می کنند ناتوانی و عدم قدرت، اضطراب، ناکامی و خشم است. دیگران در ارتباط با آنها بسیار پرتوقع هستند. در واقع می توان گفت افرادی که توان نه گفتن به دیگران را ندارند در این طبقه قرار دارند.


سبک جرأتمندانه: 

در این سبک افراد با این باور که هم خودشان و هم دیگران ارزشمندند، سعی در برقراری رابطه ای دو طرفه دارند. محدودیت ها را بیان می کنند، از برچسب استفاده نمی کنند و قضاوت ندارند و خواسته ها و انتظارات را در اولین فرصت به طور مستقیم و صادقانه بیان می کنند. افرادی با این سبک  بر اساس انتخاب خود عمل می کنند، در کارهایشان برنامه ریزی دارند و محکم و استوار هستند.

 

چاپ
45074 به این مطلب امتیاز دهید:
3.5

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

soap2day