Menu

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات روانشناسی شخصیت

تفاوت روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره

تفاوت روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره

روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره چه تفاوتی دارند؟ آیا روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره با هم متفاوت هستند؟

تفاوت روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره:

روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره چه تفاوتی دارند؟ آیا روانکاوی، روانپزشکی، روانشناسی و مشاوره با هم متفاوت هستند؟

برای چه مشکلی به چه کسی باید مراجعه کرد؟

مشاوره؛ هم یکی از حرفه های یاورانه است که معمولاً نگاهی پیشگیرانه و آموزشی دارد و مشاورین معتقدند مشکلات افراد به دلیل کمبود مهارت و دانش در جنبه های گوناگون هست و معمولاً به مراجعین کمک می کنند با افزایش توانایی ها و مهارت های خود به مشکلات شان غلبه نمایند. مشاوران در حوزه های گوناگونی آموزش دیده اند و می توان گفت نیاز هست یک مشاور با توجه به نوع مخاطبینش در مسائل مختلفی باید مطالعه نماید البته این به معنای این نیست که یک مشاور در همه زمینه ها باید صاحبنظر باشد بلکه بدین معناست که یک مشاور باید برای درک دنیای مراجعین بر اساس حوزه های مطالعاتی گوناگون آنها، در حوزه های گوناگونی مطالعه کرده باشد. مشاوره هم دارای گرایشات مختلفی از جمله مشاوره خانواده، مشاوره مدرسه، مشاوره شغلی، مشاوره توانبخشی و ... می باشد. بنابراین می توان گفت مخاطب مشاورین، عموم جامعه می باشند و همه افراد می توانند به یک مشاور مراجعه داشته باشند و معمولاً مشاورین می توانند مشکلات را تشخیص و برای درمان آن برنامه ریزی نماید و یا فرد را به متخصص مربوطه ارجاع دهد.

 

روانشناسی؛ در حقیقت علمی است که به مطالعه علمی رفتار می پردازد که با روش های گوناگونی این مطالعه انجام می گیرد. روانشناسی برای اولین بار توسط ویلهلم وونت و در شهر لایپزیک آلمان به شکل امروزی و علمی پایه ریزی شد. معمولاً روانشناسان به بررسی رفتار مراجع و شناخت اختلالات روانی و رفتاری می پردازد و به این صورت می توان گفت اغلب روانشناسان به مطالعه رفتارها و تبیین اختلالات و آسیب های رفتاری می پردازد. با توجه به تنوع آسیب ها، در  روانشناسی گرایش های متنوعی وجود دارد که هر یک به شکل تخصصی به آسیب های هر حوزه می پردازد. به عنوان مثال روانشناسی بالینی، رواشناسی تربیتی، روانشناسی استثنایی، روانشناسی سلامت، روانشناسی اجتماعی و .... از مهمترین گرایش های روانشناسی می باشد.

 

روانکاوی؛ شیوه ای از بررسی و کاوش در احساسات، رفتارها و نگرش های فرد هست که معمولاً گذشته نگر هست و بر پایه مطالعات فروید و پیروان وی می باشد. پس از فروید پیروان وی با تغییراتی روانکاوی نئوفرویدی را بنا نهادند و در دوره 1960 نیز ژاک لکان روانکاوی لکانی را بنا نهاد، در دوران معاصر نیز روانکاوی به شیوه های گوناگون ارتقا و تبیین یافته که می توان به روش های روانپویشی فشرده یا کوتاه مدت اشاره کرد. البته روش روانکاوی کلاسیک معمولاً روشی طولانی مدت هست و بر همین اساس با توجه به طولانی بودن آن بین 1 تا 3 سال می توان گفت شیوه ای پر هزینه است. البته همانطور که ذکر آن رفت در دوره معاصر روش های فشرده و کوتاه مدتی برای روانکاوی ابداع شده است تا هم از نظر زمانی و هم از نظر مالی برای مراجعین مقرون به صرفه باشد و بتواند زودتر به نتیجه برسد.

 

روانپزشک؛ کسی است که تحصیلات پزشکی دارد که مرتبط با دستگاه عصبی است و با توجه به نوع تخصصش می تواند برای مراجعین دارودرمانی را تجویز نماید. معمولاً روانشناسان، روانکاوان و مشاوران افراد را به روانپزشک ارجاع می دهند. روانپزشکان هم داروهای مختلفی را تجویزی می نمایند که می توان گفت برخی از این داروها ژنریک یا عمومی که برای اختلالات روانژندی هستند که مربوط به بسیاری از مراجعین به روانپزشکان می باشد، و برخی از آنها داروهای تخصصی و روانپزشکی هستند که مربوط به بیماران دارای اختلالات روانپرپشی می باشد. البته مصرف دارو در اغلب موارد به صورت مادام العمر نیست بلکه فرد می توان با مصرف دارو و کمک گرفتن از مشاور و روانشناس مشکل خود را حل نماید. آنچه که به عنوان نویسنده این مطلب همواره به مراجعین می گویم این است که درمان دارویی همچون گچ برای پای شکسته است و قطعا پس از مدتی باید فرد از آن قالب گچی رها شود، و پس از آن فرد با ورزش ها و فیزیوتراپی های ویژه برای آن دست یا پای شکسته در صدد درمان بیشتر و کاملتر بر می آید.

بنابراین برای مراجعه به هر یک از حرف یاورانه فرد می توان با مراجعه به یک مشاور موضوع خود را طرح نمود که البته این می تواند با مراجعه به هریک از متخصصین فوق صورت گیرد. اما به طور کلی با توجه به چندبعدی بودن مشکلات افراد ممکن است فرد همزمان با یک مشاور و یک روانپزشک به صورت تؤامان کار کند و یا یک روانشناس با یک روانپزشک و یا اینکه فرد با یک روانکاو کار کند و همزمان تحت درمان دارویی هم باشد.

امیدواریم مطالعه این مقاله کمک نموده باشد با زبانی ساده به دغدغه های شما و سؤالات شما پاسخ داده شود. و با مراجعه به متخصصین گروه مشاورین روان آوا در شهر تهران و شهر گرگان تجربه خوبی داشته باشید.

 

 

 

چاپ
985 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

soap2day