Menu

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات روانشناسی شخصیت

ملاک های ازدواج

ملاک های ازدواج

ازدواج در سه مرحله باید رخ دهد و ترتیب هر یک از این مراحل بسیار مهم است و علاوه بر آن چیزی که بسیار مهم است این است که در هر یک از این 3 مرحله فرد مجاز چه رفتارهایی را انجام دهد؟ و از سوی دیگر مجاز به انجام رفتارهایی نیست؟ بنابراین خوب است یاد بگیریم که هر در مرحله کدام رفتار باید از ما سر بزند؟

ملاک های ازدواج

مراحل ازدواج

بخش سوم

 

ازدواج در سه مرحله باید رخ دهد و ترتیب هر یک از این مراحل بسیار مهم است و علاوه بر آن چیزی که بسیار مهم است این است که در هر یک از این 3 مرحله فرد مجاز چه رفتارهایی را انجام دهد؟ و از سوی دیگر مجاز به انجام رفتارهایی نیست؟ بنابراین خوب است یاد بگیریم که هر در مرحله کدام رفتار باید از ما سر بزند؟

مراحل ازدواج عبارتند از؛

1.آشنایی

2.نامزدی

3.عقد رسمی

آشنایی به طور سنتی از طریق خواستگاری انجام می شود. گاهی اوقات افراد قبل از نامزدی یا عقد رسمی، فرصت کافی برای آشنایی دارند و گاهی این فرصت بسیار محدود است. برخی افراد با خواستگاری دوره ای آشنایی را آغاز می کنند و برخی دیگر قبل از خواستگاری فرایند آشنایی را شروع می کنند و سپس برای رسمی شدن آشنایی، خواستگاری انجام می شود. در واقع دو حالت مشاهده می شود:

الف-خواستگاری آشنایی

ب-آشنایی خواستگاری

گام دوم ازدواج زمانی شروع می شود که دو نفر به یکدیگر وعده ی ازدواج می دهند. این دوره با یک جشن کوچک، حلقه در دست کردن، مراسم بله برون و سنتهای دیگر همراه است.

مرحله سوم ازدواج همان زمان عقد رسمی است و دو نفر به عقد یکدیگر در می آیند.

 

ملاک ها و معیارهای ازدواج موفق

تنها زمانی می توانید فرد مناسبی را برای زندگی خود پیدا کنید که خودتان فرد مناسبی شده باشید، حتی اگر فرد مناسبی را به عنوان همسر برگزینید اما خود شما فرد مناسبی نباشید، ارتباط شما به شکست می انجامد.

در این رابطه یک نظریه پرداز می گوید: "افراد زیادی هستند که در جستجوی فرد مناسبی هستند، بیش از اینکه تلاش کنند تا خود فرد مناسبی شوند".

پروفسور اولسون استاد دانشگاه مینه سوتا و یکی از دانشمندان به نام، ملاک ها و معیارهای زیر را برای ازدواجموفق پیشنهاد می کند. بنابراین اگر به فکر ازدواج هستید یا در آینده قصد ازدواج دارید، این ملاک ها را بررسی کنید و آنها را به کمک خود در آورید.

1.قبل از ازدواج هر دو نفر باید مستقل و پخته باشند.

هرچه دونفری که می خواهند با هم ازدواج کنند پخته تر و مستقل تر باشند ایجاد ارتباط صمیمانه راحت تر و ساده تر خواهد بود.

2.هردو نفر به همان اندازه که دیگری را دوست دارند خود را نیز دوست داشته باشند. در روابط صمیمانه عزت نفس بسیار مهم است. به واقع اگر شما به خودتان عشق نورزید، سخت است که به دیگری عشق بورزید.

3.هر دو نفر باید همانگونه که از با هم بودن لذت می برند از تنها بودن نیز لذت ببرند. تعادل بین "باهم بودن" و "باهم نبودن" یا تعادل بین "همراهی" و "دوری" در یک ارتباط صمیمانه، نقش مهمی دارد. یک ارتباط صمیمانه به هردوی آنها نیاز دارد. برای ایجاد این تعادل همسران باید بتوانند از فعالیت های جداگانه، در اوقاتی که با هم نیستند، لذت ببرند.

4.هر دو نفر در شغل و حرفه خود ثبات داشته باشند. شغل یا حرفه با ثبات و رضایت آور، در عین حال که می تواند امنیت مالی به همراه داشته باشد، ایجاد امنیت هیجانی می کند. زمانی که شغل و حرفه فرد به خوبی پیش می رود، او می تواند زمان بیشتر و انرژی بالاتری را صرف ارتباط خود با دیگری کند.

5.هر دو نفر از خود آگاه باشند و خود را بشناسند. یک ارتباط صمیمانه، نیاز به گشادگی، درستکاری و صداقت بین دو نفر دارد. هر فردی باید بتواند توانمندی های خود را ارزیابی کند و ضعف های خود را به طور واقع بینانه بشناسد و مشکلات را تقصیر دیگران نداند. در ضمن لازم است که هر طرف بداند که از دیگری چه می خواهد و انتظاراتش از او چیست؟ و اینکه در این ارتباط چه می تواند به دیگری ارایه کند و چه انتظاری را می تواند برآورده سازد؟

6.هر دو نفر بتوانند نظرا ت و خواسته های خود را قاطعانه بیان کنند. یکی از کلیدهای رشد صمیمیت، جسارت است. جسارت به این معنی که آنچه را می خواهیدبه طور شفاف، مستقیم و به شیوه ی درست بیان کنید. افرادی که جسارت این چنینی ندارند اغلب در روابط خود منفعل/پرخاشگر هستند، یا اینکه تلاش می کنند دیگران را فریب دهند و در ارتباط، نقش بازی کنند. هر چه که همسران خواسته های خود را شفاف تر بیان کنند، احتمال اینکه به خواسته ی خود برسند بیشتر است. جسارت را نباید با خشونت اشتباه گرفت. خشونت تلاش برای سلطه بر دیگری است و جسارت بیان ساده ی نیاز و میل فرد، با شفافیت و صراحت همراه با رعایت ادب و حقوق دیگران است.

7.هر دو نفر باید سعی کنند که خودخواه نباشند و خواسته های دیگری را برآورده کنند. وقتی که ما به نیازهای دیگران توجه می کنیم، آنها نیز به نیازهای ما توجه می کنند. این یک قانون است و قانون "جلب توجه روشن بینانه" نام دارد. مراقبت بدون انحصارطلبی و توجه بدون حسادت، همسر را تشویق می کند تا به ظرفیت های بالقوه ی خود بپردازد و توانمندی های نهفته درونی خود را بشناسد و این یعنی سود بردن هر دو نفر.

 برای سایر ملاک های ازدواج با روان آوا باشید.

مطلب قبلی ملاک های ازدواج
مطلب بعدی محبت طلبی
چاپ
43814 به این مطلب امتیاز دهید:
3.1

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

soap2day