Menu

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

تاریخچه مکاتب روانشناسی

پوچی | Absurdity

پوچی و بی معنایی یکی از نگرانی های مسلم هستی و دلواپسی غایی ست. اگر باید بمیریم، اگر خود باید دنیایمان را بنا کنیم، اگر هر یک در جهانی بی تفاوت به ما مطلقاً تنهاییم، پس زندگی چه معنایی دارد؟ چرا زندگی می کنیم؟ چطور باید زندگی کنیم؟

مرکز مشاوره 0 53596 امتیاز مطلب: 3.6

پوچی و بی معنایی یکی از نگرانی های مسلم هستی و دلواپسی غایی ست. اگر باید بمیریم، اگر خود باید دنیایمان را بنا کنیم، اگر هر یک در جهانی بی تفاوت به ما مطلقاً تنهاییم، پس زندگی چه معنایی دارد؟ چرا زندگی می کنیم؟ چطور باید زندگی کنیم؟ اگر هدفی مقدر و از پیش تعیین شده وجود ندارد، پس هر یک از ما باید معنای خویش را در زندگی بسازیم. ولی آیا معنایی که خود برای خویشتن می آفرینیم، بنیه ی لازم برای تاب آوردن این زندگی را دارد؟ این تعارض پویای اگزیستانسیال ریشه در معمای مخلوقی در جستجوی معنا دارد که به درون جهانی خالی از معنا افکنده شده است. 

مرگ | Death

واضح ترین و قابل درک ترین دلواپسی غایی است. اکنون وجود داریم، ولی روزی می رسد که دیگر نیستیم. مرگ خواهد آمد و گریزی از آن نیست. حقیقت هولناکی است و ما با وحشت مرگ به آن پاسخ می دهیم.

مرکز مشاوره 0 50017 امتیاز مطلب: 4.6

یالوم معتقد است مرگ همواره مفهومی مهم بوده و خواهد بود. وی می گوید نگرش ما نسبت به مرگ بر شیوه ی زندگی و تکاملمان و شیوه ی از توان افتادن و بیمار شدنمان اثر می گذارد. در اینجا به دو موضوع اساسی مطرح می شود که هر یک تأثیر عمده ای بر کار روان درمانی دارند:

1. زندگی و مرگ به یکدیگر وابسته اند؛ همزمان وجود دارند، نه اینکه یکی پس از دیگری بیاید؛ مرگ مدام زیر پوسته زندگی در جنبش است و بر تجربه و رفتار آدمی تأثیری فراوان دارد.

2. مرگ سرچشمه اصلی و آغازین اضطراب است و در نتیجه منشاء اصلی ناهنجاری روانی نیز هست.

 

آزادی | Freedom

«آزادی» در مفهوم اگزیستانسیالش، فقدان ساختار خارجی ست. به این ترتیب فرد بر خلاف تجربیات روزمره، دیگر به جهانی موزون و ساختاریافته که پردازشی سرشتی دارد وارد نمی شود و حتی آن را ترک می کند.

مرکز مشاوره 0 49253 امتیاز مطلب: 4.4

آزادی دلواپسی غایی دیگری است که کمتر قابل درک است. معمولاً آزادی را مفهومی کاملاً مثبت و خالی از ابهام تصور می کنیم. آیا انسان در سراسر تاریخ ثبت شده اش در حسرت آزادی و ستیز برای آن نبوده است؟ با وجود این، وقتی آزادی را از منظر غایی می نگریم، چشم ها با هراس خیره می ماند.

تنهایی | Loneliness

تنهایی اگزیستانسیال، دره ای ست که از راه های مختلف می توان به آن نزدیک شد. رویارویی با مرگ و آزادی، ناگزیر آدمی را به آن دره راهنمایی خواهد کرد.

مرکز مشاوره 0 44671 امتیاز مطلب: 3.7

افراد اغلب از دیگران و از اجزای خود جدا می افتند، ولی در عمق این جدا افتادگی ها، تنهایی اساسی تری جای دارد که به هستی مربوط است، تنهایی که به رغم رضایت بخش ترین روابط با دیگران و به رغم خودشناسی و انسجام درونی تمام عیار، همچنان باقی است. تنهایی اگزیستانسیال به مغاکی اشاره دارد که میان انسان و هر موجود دیگری دهان گشوده و چلی هم نمی توان بر آن زد. همچنین بر تنهایی ای اشاره دارد که بسیار بنیادی تر و ریشه ای تر است: جدایی میان فرد و دنیا. «جدایی از دنیا» که عبارت درستی به نظر می رسد، هنوز گنگ و مبهم است.

RSS

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

آموزش مهارت های زندگی

توهم

توهم

توهم باوری نادرست است که با وجود نبود شواهد حفظ می شود. البته باورهای نادرست (غلط) مرتبط با مذهب یا هنجارهای اجتماعی گسترده در یک فرهنگ خاص به عنوان توهم در نظر گرفته نمی شوند. اعتقادات مبتنی بر اطلاعات ناقص یا نادرست نیز بعنوان توهم شناخته نمی شوند.

توهم

توهم باوری نادرست است که با وجود نبود شواهد حفظ می شود. البته باورهای نادرست (غلط) مرتبط با مذهب یا هنجارهای اجتماعی گسترده در یک فرهنگ خاص به عنوان توهم در نظر گرفته نمی شوند. اعتقادات مبتنی بر اطلاعات ناقص یا نادرست نیز بعنوان توهم شناخته نمی شوند.

نمونه هایی از توهمات

توهمات شامل طیف گسترده­ای از اطلاعات غلط هستند، آنها غالباً به عناصری از جادو، توطئه یا قدرت مربوط هستند. بعنوان مثال فردی ممکن است از این توهم که "پاپ" در حال تلاش برای کشتن آنهاست، رنج ببرد. و یا اینکه؛ اجنه جوراب های من را مرتباً می دزدند، یا اینکه بگویند آنها رهبر مخلوع فرانسه هستند.

 اختلالات توهمی

اسکیزوفرنی، زوال عقل و برخی آسیب­های مغزی می تواند سبب توهم شود. سوءمصرف مواد مزمن ممکن است توأمان باعث هذیان و توهم شود. زمانی که نشانه دیگری وجود ندارد و یا زمانی که علت توهم نامشخص است، ممکن است فرد دارای اختلال توهم تشخیص داده شود. برای تأیید این تشخیص بر اساسV-DSM   فرد نباید اختلال خلقی داشته باشد و نباید از توهمات شکایت کند. در حالی که افراد مبتلا به اختلالات هذیانی ممکن است دچار توهم نباشند، ممکن است آنها محرک شنوایی یا لمسی مرتبط با این توهم را تجربه کنند.

توهم و فرهنگ

به نظر دست اندرکاران بهداشت روانی درمان توهم به زمینه های فرهنگی و مذهبی بسیار حساس است. باورهایی که ممکن است کاملاً عجیب و غریب به نظر برسد به امری عادی در برخی جوامع بدل می شوند. به عنوان مثال، اعتقاد به این که یک توتم دارای قدرت جادویی است و یا  اینکه فوت یک مرد به دلیل گناهان بود. را ممکن است توهم بدانیم، اما این اعتقادات در برخی از فرهنگ ها هنجار و طبیعی هستند. درمان نامناسب اعتقاداتی که توهم نیستند، می تواند مضر و غیر اخلاقی باشد.

مترجم: محمد راضی مرادی

پاییز 1394

چاپ
46712 به این مطلب امتیاز دهید:
3.4

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
soap2day