Menu

مهارت های زناشویی

نوبت دهی و پذیرش

شماره های تماس جهت تعیین نوبت در مرکز مشاوره روان آوا، شعبات تهران

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)
02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

خدمات تخصصی ما

مشاوره ازدواج

مشاوره
پیش از ازدواج

مشاوره خانواده

درمان اختلالات روانی و رفتاری
مشاوره تحصیلی وکنکور
مشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

خدمات ما در یک نگاه

مشاوره فردی و مشاوره گروهی
ارزیابی هوش
روانشناس کودک
ارزیابی شخصیت
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عموم
برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدین
همکاری با مدارس
همکاری با مهدکودک ها
انجام پروژه های تحقیقاتی

مقالات: مهارت های زناشویی

چگونه به یک رابطه ناسالم پایان دهیم؟
مرکز مشاوره

چگونه به یک رابطه ناسالم پایان دهیم؟

پایان دادن به رابطه ای ناسالم کار آسانی نیست. بویژه اگر رابطه مدت زمان زیادی به طول بینجامد. اگر تصمیم برای پایان دادن به این رابطه دو طرفه باشد، باز هم آسان تر از زمانی است که یکی از طرفین، تصمیم به جدایی می گیرد و می خواهد رابطه راقطع کرده و جدا شود.

چگونه به یک رابطه ناسالم پایان دهیم؟

 پایان دادن به رابطه ای ناسالم کار آسانی نیست. بویژه اگر رابطه مدت زمان زیادی به طول بینجامد. اگر تصمیم برای پایان دادن به این رابطه دو طرفه باشد، باز هم آسان تر از زمانی است که یکی از طرفین، تصمیم به جدایی می گیرد و می خواهد رابطه راقطع کرده و جدا شود. در هر حال، در چنین روابطی، جدا شدن سالم ترین تصمیمی است که می توان گرفت.

برای کسانی که قصد دارند به رابطه ای پایان دهند مراحل و رعایت نکات زیر می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد؛

1. سعی کنید تصمیم خود را در مورد قطع یا ادامه رابطه بگیرید. همانند هر تصمیم گیری دیگر، دوره مهم و سختی را می گذرانید. ابتدا تکلیف خود را روشن کنید. بعد، در مرحله بعد، تصمیم خود را با وی در میان بگذارید. همانند هر تصمیم دیگری، باید از اصول تصمیم گیری صحیح استفاده کرد. با این حال با توجه به ویژگی های خاص سوءاستفاده عاطفی و پیچیدگی های آن بهتر است به این موارد توجه کنید:

 بر کل رابطه متمرکز شوید: یکی از دلایلی که افرادی در پایان دادن به رابطه ای ناسالم مشکل پیدا می کنند آن است که گاه بر قسمت های مثبت و گاه بر قسمت های منفی ان تمرکز می کنند. معمولاً چنین روابطی در گذشت زمان شکل گرفته و در این مدت نیز هم تجارب خوب و خوشایند و هم تجارب ناخوشایند و صدمه زننده در رابطه وجود داشته است. به همین دلیل، گاهی تمرکز بر منفی ها و مثبت ها، فقط باعث تردید و تزلزل در تصمیم گیری می شود. به همین دلیل، ابتدا فهرستی از نکات منفی رابطه خود تهیه کنید. این فهرست را در دسترس خود قرار دهید و هر بار که دچار تردید شدید، دوباره فهرست را بخوانید.

- در این تصمیم گیری، برخودتان توجه کنید؛ یکی از مواردی که باعث تردید در تصمیم گیری می شود آن است که افراد به موضوعات و مشکلاتی فکر می کنند که مربوط به آنها نیست. این که طرف مقابل، چه صدمه ای می خورد، این که به انها نیاز دارد و ... فقط باعث می شود که تصمیم گیری احساسی کنید. همانطور که می دانید، تصمیم گیری احساسی، از اساس غلط و ناسالم است. همچنین فکر کردن به این که طرف مقابل چه می گوید، چه واکنشی نشان می دهد، شمار را مسئول کدام مشکل می داند، و ...، فقط باعث گیجی شما می شود. اگر به درستی نمی دانید نقش شما در این مشکلات کدام است بهتر است با یک نفر سوم بخصوص با یک مشاور در این مورد صحبت کنید.

رابطه با دوستان صمیمی خود را بیشتر کنید: از آنجایی که سوء استفاده با صدمه های جدی به اعتماد به نفس و عزت نفس افراد، همراه است و از آنجائیکه روابط قبلی خود را مدت ها کنار گذاشته اید و با قطع این ارتباط هم تنهاتر خواهید شد، بهتر است به سراغ دوستان و آشنایان قدیم بروید یا روابط جدیدی را آغاز کنید. چنین روابطی به شما کمک خواهد کرد تا خود را و اعتماد به خودتان را سریع تر بازیابید.

به خودتان رسیدگی کنید؛ از آن جایی که در سوء استفاده عاطفی، افراد آن قدر کنترل می شوندکه خود و استقلال شخصی خود را گم می کنند، خوب است که خودتان را پیدا کنید. انجام کارهایی که قبلاً به آنها علاقه داشتید، و توجه به نیازهای خود، بدون ترس از اینکه کسی شما را سرزنش و توبیخ کند و به شما اتهام وارد کند، به شما کمک خواهد کرد تا زودتر از این رابطه ناسالم بیرون بیایید. از نظر مذهبی، معنوی، هیجانی و جسمی از خودتان مراقبت نمایید.

 2. تصمیم به جدایی را با طرف مقابل در میان بگذارید:

بعد از اینکه تصمیم گرفتید رابطه را قطع کنید، حالا موقع آن است که تصمیم خود را به وی اطلاع دهید. برای این کار  توجه به نکات زیر بسیار مهم می باشند.

کوتاه، مختصر و روشن تصمیم خود را با وی درمیان بگذارید: سعی نکنید سخنرانی کنید، تاریخچه مشکلات و مسائل قبلی را یادآوری نکنید و فقط توضیح دهید که به چه علتی تمایل به قطع رابطه دارید.

هیجانی نشوید: اگر کوتاه و مختصر صحبت کنید، هیجانی نخواهید شد. اشک، گریه، عصبانیت، ترحم و ... نه تنها به حل قضیه کمکی نمی کند بلکه شما را در موضع ضعف قرار می دهد. بنابراین جدی باشید و احساس خود را بیان کنید.

سعی کنید رفتار غیر کلامی شما با آنچه می گویید متناسب باشد. مراقب باشید حالت بدن شما هم نشان دهنده جدی بودن شما باشد. به همین دلیل، لبخند نزنید، بلکه بسیار جدی و مصمم صحبت کنید.

به برخوردهای طرف مقابل اعتنا نکنید: معمولاً، افرادی که اهل سوءاستفاده عاطفی هستند وقتی با جدیت طرف مقابل برای قطع رابطه، روبه رو می شوند، رفتارهای مختلفی از خود نشان می دهند، در پاره ای از موارد؛ بیان متقابل مشکل، طرد، اتهام، خشم و در پاره ای از موارد متوسل به وعده و وعید و معذرت خواهی می شوند. بسیاری از اوقات، قول می دهند که وضعیت صدمه زننده، سوء تفاهمی بیش نبوده است و طرف مقابل اشتباه متوجه شده است و گاهی اوقات نیز قول می دهند که همه چیز درست خواهد شد. شما تصمیم خود را گرفته اید و مهم است که بر اساس تصمیم خود عمل کنید.

نحوه برخورد با طرف مقابل را تمرین کنید: از آن جایی که در بسیاری از موارد، فردی که مورد سوء استفاده عاطفی قرار گرفته است، عزت نفس خود را از دست داده است و توان مقابله و رویارویی با دیگری را ندارد، ضروری است که نحو بیان تصمیم خود را تمرین کند.

اگر نمی توانید تصمیم خود را به وی بگویید، از نامه یا تلفن استفاده کنید. در صورتی که به دلیل صدمه هایی که متحمل شده اید قادر به صحبت حضوری در مورد تصمیم خود نیستید، می توانید از تلفن استفاده کنید و اگر تماس تلفنی نیز برای شما سخت است می توانید از نامه یا ایمیل استفاده کنید. مهم این است که شما بتوانید تصمیم خود را به وی اطلاع دهید.

- به هیچ وجه به تماس های طرف مقابل جواب ندهید: از ان جایی که، در این نوع روابط سابقه قطع مکرر رابطه وجود داشته است و همچنین از این نظر که طرف سوء استفاده گر ادامه رابطه را حق خود می داند یا حداقل اقدام به قطع رابطه را از حقوق اساسی خود به به شمار می آورد، ممکن است به تصمیم شما بی اعتنا باشد و همچنان در پی ادامه رابطه باشد. به همین دلیل، علاوه بر اینکه تصمیم خود را به اطلاع وی رساندید، مهم است که بر تصمیم خود پابرجا باشید و به تماس های مکرر وی جواب ندهید. استفاده از تلفن همراه و ارسال پیامک یکی از شایع ترین و مستمرترین اقدامی است که آنان انجام می دهند به همین دلیل خوب است که به تماس ها و پیامک ها جواب ندهید و حتی در مواردی خوب است که خط تلفن خود را واگذار کنید. در صورتی که وی به تماس های مکرر خود ادامه داد و مزاحمت ایجاد کرد از اقدامات قضایی و انتظامی نیز می توانید استفاده کنید.

 

مطلب قبلی رابطه ناسالم
مطلب بعدی ملاک های ازدواج
چاپ
45940 به این مطلب امتیاز دهید:
3.3

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x

مشاوره ازدواج

مشاوره تحصیلی

soap2day